Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Προγράμματα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου

Για τα προγράμματα εξεταστικής Σεπτεμβρίου,επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΤΕΙ (www.teihal.gr) κάνοντας κλικ δεξία στο μενού: Ανακοινώσεις ΤΕΙ,αναλυτικά για κάθε τμήμα.


ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δύναμη Ανατροπής

Read more...

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι., πιστεύει πως οι σπουδαστικές εκλογές του 2009 αποτέλεσαν και αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία του Σπουδαστικού Κινήματος να αναγεννηθεί από τη στάχτη του, να αποκτήσει δομή, όργανα, ηγεσία, φωνή απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία επιβουλεύεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις διαχρονικές κατακτήσεις των Σπουδαστών.
Δυστυχώς, μετά το πέρας δύο μηνών από τις Σπουδαστικές Εκλογές του 2009 όλες οι εκκλήσεις μας για την έναρξη των διεργασιών για τη διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και συγκρότησης, επιτέλους, του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ έπεσαν στο κενό, με αποκλειστική ευθύνη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΠ ΤΕΙ κάλεσε σε συνεδριάσεις του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΣΕΕ την 21/5/2009, την 10/6/2009, την 18/6/2009, την 24/6/2009 με στόχο τη συγκρότηση Τεχνικής Γραμματείας έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης αποτελεσμάτων και συνέδρων για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το οποίο κι έχει προγραμματιστεί για τις 9 – 11 Οκτώβρη 2009.
Σε όλες τις παραπάνω προσκλήσεις μας εκπροσωπήθηκαν οι παρατάξεις της παραδοσιακής Αριστεράς Π.Κ.Σ. κι Ε.Α.Α.Κ. Απείχε σε όλες τις προσκλήσεις η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.
Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, είναι αναμενόμενη. Αποτελεί κομμάτι της Κυβερνητικής πολιτικής που προσπαθεί να κατεδαφίσει κάθε δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων, των σπουδαστών, του Ελληνικού Λαού στο σύνολό του. Η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, όμως είναι και άκρως υποκριτική καθώς ο Γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ Αντώνης Μαγγλάρης δήλωνε τα εξής ενόψει των Σπουδαστικών Εκλογών του 2009:

«Καλούμε όλους τους σπουδαστές των ΤΕΙ της χώρας, ανεξάρτητα από χρώματα και κομματικές τοποθετήσεις, στις 13 Μαΐου 2009 να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία μαζικά για να ζωντανέψουμε όλοι μαζί το σπουδαστικό κίνημα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.»
«Για εμάς οι σπουδαστικές εκλογές αποτελούν κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του σπουδαστικού κινήματος και παλεύουμε για την αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών σε αυτές.
Στο σημείο αυτό έχουμε να τονίσουμε στους συναδέλφους της ΠΑΣΠ και ΠΚΣ ότι στη διαδικασία αυτή η εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών συμφερόντων δεν έχει θέση.»

Αφήνουμε τα σχόλια στους αναγνώστες. Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ, η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δείχνει και κάτι άλλο. Πως υπάρχει το Σπουδαστικό Κίνημα και ο υπονομευτής του, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει ως το τέλος για τη διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και την συγκρότηση της ΕΣΕΕ.

Για την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.
Ο Γραμματέας
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

Read more...

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΤΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ


Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. έχει ήδη εκφράσει την άποψή της σχετικά με την επικείμενη λειτουργία των κολλεγίων ως ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ η άτυπη μεταλυκειακή εκπαίδευση – κατάρτιση δεν μπορεί και δεν έχει ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά. Πόσο μάλλον τώρα που η Κυβέρνηση μέσω της Υπουργικής Απόφασης του κ. Σπηλιωτόπουλου καταρρίπτει ακόμα και τα «αυστηρά» γι΄αυτή οικονομικά κριτήρια που είχε θέσει ως προαπαιτούμενα για τη λειτουργία των Κολλεγίων, ακυρώνοντας έτσι τον ίδιο της τον εαυτό. Συγκεκριμένα μετά από διαρροές του ΥΠΕΠΘ προς δημοσιογραφικά έντυπα, έκπληκτοι, ενημερωθήκαμε για τα εξής:


  • Στα προσχέδια της Υπουργικής Απόφασης που διαρρέουν επί μία εβδομάδα τουλάχιστον, αναφέρεται ότι ο ελάχιστος χώρος στέγασης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιορίζεται στα 300 τμ

  • Απαλείφονται όλες οι υποχρεώσεις για βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και χώρο πολυμέσων, ενώ μειώνονται οι απαιτήσεις στα τυπικά προσόντα των διδασκόντων, δίνοντας τη δυνατότητα να λειτουργούν «Κολλέγια», τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, και να έχουν μόνο 3% διδάσκοντες με διδακτορικό δίπλωμα.

  • Μειώνεται το ύψος της εγγυητικής επιταγής που οφείλει να καταθέσει κάποιος ιδιώτης για τη λειτουργία ενός «Κολλεγίου» από τις 100000 ΕΥΡΩ στα 10000 ΕΥΡΩ.


Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ είναι έκδηλη η προσπάθεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ισοπεδώσει την Ανώτατη Εκπαίδευση. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ καλεί όλους τους σπουδαστές σε εγρήγορση. Η Κυβέρνηση της μειοψηφίας του Ελληνικού Λαού ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από διαρροές στον Τύπο. Οι Σπουδαστές κρίνουν και οι απαντήσεις τους με βάση τις ανάγκες τους θα είναι πολύ σκληρές τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για τον Υπουργό Παιδείας – Επικοινωνίας.Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

Read more...

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Αφιέρωμα στον Σωτήρη Πέτρουλα & Ιουλιανά 1965

Γεννήθηκε το 1943 στη Μάνη από εργατική οικογένεια, η οποία αναγκάσθηκε να μετακομίσει στην Αθήνα, ύστερα από διώξεις, την περίοδο του εμφυλίου. Από πολύ μικρός ήταν ευαισθητοποιημένος γύρω από τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και για το λόγο αυτό οργανώνεται στη Νεολαία Ε.Δ.Α.
Σα μαθητής φοίτησε σε νυχτερινό σχολείο στην Εμπορική Σχολή στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Διακρίθηκε ιδιαίτερα και για το λόγο αυτό πέτυχε την εισαγωγή του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. το 1960 με υποτροφία.Στα φοιτητικά του χρόνια εξελίχθηκε σε ηγετικό στέλεχος της Νεολαίας Ε.Δ.Α. Πρωταγωνίστησε στα κινήματα της Ελληνικής νεολαίας για τη Δημοκρατία. Για πολιτικούς λόγους αποβλήθηκε για έναν χρόνο από τη σχολή.Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α. ερχόταν σε σύγκρουση με το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε στα Πανεπιστήμια με κύριο εκφραστή την Ε.Κ.Ο.Φ. (γνωστός πρωτεργάτης της ο Μιλτιάδης Έβερτ), καθώς και με το Σπουδαστικό Τμήμα της Ασφάλειας.Στα γεγονότα των Ιουλιανών του 1965 πρωτοστάτησε μέσα από το κίνημα του 1 1 4 για Δημοκρατία και Ελευθερία.
(Εδώ να θυμίσουμε ότι μετά την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου ο Βασιλιάς δίνει διερευνητική εντολή στο Νόβα για σχηματισμό κυβέρνησης. Υπουργός Δημόσιας Τάξης ορίστηκε ο Τούμπας ενώ ο Μητσοτάκης ορίστηκε Υπουργός Συντονισμού).Και τη μοιραία νύχτα της 21ης Ιουλίου χτυπημένος συλλαμβάνεται από αστυνομικούς στις 10:00 το βράδυ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά. Η πρώτη καταγραφή του χτυπημένου Πέτρουλα αναφέρεται στις 03:00 το πρωί της 22ας Ιουλίου στο Σταθμό Α' Βοηθειών στην Γ' Σεπτεμβρίου όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του. Αυτόματα εκτυλίσσεται μια λυσσαλέα προσπάθεια γρήγορης ταφής -πριν καν ανατείλει ο ήλιος- και απόκρυψης της αλήθειας.
Bρισκόμαστε στον Ιούλιο του 1965. Περίοδος έντονων πολιτικών ζυμώσεων και αναταραχών. Περίοδος όπου η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αμφισβητείται στην άσκηση των καθηκόντων της από το νέο βασιλιά Κωνσταντίνο. Η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου αντιλαμβανόμενη τον ανακτορικό ρόλο που παίζει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Π. Γαρουφαλιάς, ζητά την αντικατάστασή του, αλλά παρεμποδίζεται από τον Κωνσταντίνο, που δεν υπογράφει το αντίστοιχο Βασιλικό Διάταγμα. Πρωθυπουργός και Βασιλιάς ανταλλάσσουν πέντε επιστολές, όπου, τελικά διαπιστώνεται, ότι η κυβέρνηση τελεί υπό βασιλική κηδεμονία. Ο Γ. Παπανδρέου δεν αποδέχεται τον εξευτελισμό και στις 15 Ιουλίου παραιτείται. Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους εκδηλώνοντας την πίστη του στην νόμιμη κυβέρνηση του (την οποία είχε εκλέξει 1,5 χρόνο πριν, τον Φλεβάρη του '69 με 52,72% και 171 έδρες). Ταυτόχρονα στα ανάκτορα αναζητούνται βουλευτές από την Ένωση Κέντρου για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Είναι οι λεγόμενοι αποστάτες, που θα καταφέρουν να πάρουν από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης, το Σεπτέμβρη, αφού έχουν ήδη προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Όλο αυτό το διάστημα της αυλικής συνταγματικής εκτροπής, ο λαός βρίσκεται κάθε νύχτα στους δρόμους, δίνοντας με δυναμισμό τη δική του μάχη υπέρ της Δημοκρατίας. Σε εκείνες τις πρώτες διαδηλώσεις και συγκεκριμένα το βράδυ της 21ης Ιουλίου 1965 βρίσκει το θάνατο ο φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής, Σωτήρης Πέτρουλας. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο δημιουργείται το κίνημα του "114" (ένα, ένα, τέσσερα), που αναφέρεται στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος "Η τήρησις του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων" και αντιπροσώπευε το αίσθημα του λαού για Δημοκρατία, ενάντια στις παρεμβάσεις του Παλατιού.
Ήταν συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια, με τις σημαίες, τα λάβαρα και τα πανώ τους, σκεπάζοντας κατάστρωμα και πεζοδρόμια, δέκα χιλιάδες αγόρια και κορίτσια, ο ανθός του τόπου, η ελπίδα του αύριο.
Χιλιάδες στόματα ζητούσαν με μια φωνή "Εξω οι δούλοι της Αυλής. Κάτω οι προδότες. Δημοκρατία".Άξαφνα η λαοθάλασσα έπιασε να βαδίζει αργά, πυκνή και τρικυμισμένη για την οδό Κοραή ή ν' ανεβαίνει την Πανεπιστημίου προς την πλατεία Συντάγματος.Ένα κορίτσι φώναξε: "Στη Σταδίου ρίχνουν αέρια, τα τέρατα!". Κι άρχισε ο πανικός. Την ίδια στιγμή, από πολλές μεριές, μεγάλες ομάδες αστυνομικών ρίχνονταν πάνω στα πλήθη που σκορπούσαν, και τυφλά μανιασμένα κατέβαζαν πάνω στα κεφάλια τους τα κλομπς. Όποιος έπεφτε χάμω δεν εύρισκε λύπηση. Τον κλωτσούσαν, τον ποδοπατούσαν μες τους καπνούς των δακρυγόνων.

"Τούμπα δολοφόνε, Μητσοτάκη Αλ Καπόνε"

"Η Αθήνα καίεται, κατάρα στους προδότες"

"Ο Σωτήρης ζει. Κάτω οι δολοφόνοι. Ένα ένα τέσσερα."

Read more...

Πρόγραμμα Β' Εξεταστικής Τεχνολογίας Αεροσκαφών

Πρόγραμμα Β' Εξεταστικής Τεχνολογίας Αεροσκαφών:Π.Α.Σ.Π
Δύναμη Αλλαγής

Read more...

Πρόγραμμα Β' Εξεταστικής Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πρόγραμμα Β' Εξεταστικής Διοίκησης Επιχειρήσεων

http://www.teihal.gr/bus/private/busreleases/uploads/Programma_exetaseon_Septembriou_2009.pdf


Π.Α.Σ.Π

Read more...

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ Β' ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Πρόγραμμα Λογιστικής Β' Εξεταστικής:ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δύναμη Αλλαγής

Read more...

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Read more...

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2009

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι εδώ...

Αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων που δίνουν τα κολέγια και από το φθινόπωρο όσα παίρνουν άδεια λειτουργίας θα γίνονται... ΑΕΙ

Aνεβάζει σταδιακά τη θερμοκρασία στον χώρο της παιδείας η κυβέρνηση, δίνοντας, το αμέσως προσεχές διάστημα, στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο την επίμαχη Ευρωπαϊκή Oδηγία 36/2005, μέσω της οποίας αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων που δίδουν τα ελληνικά κολέγια σε συνεργασία με πανεπιστήμια της EΕ.

>>Συνέχεια στο άρθρο...


Πηγή: ¨ΕΘΝΟΣ"

Read more...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - www.paspteix.gr

© Since 2007 - created by K. D.